„Калиакра“ започна подготовка без вратар

Футболният отбор на „Калиакра“ започна на 28 януари подготовката си за пролетния дял от първенството на Североизточната трета лига, пише в-к „Факел“.

Старши- треньорът Красен Петков изведе на тренировъчното игрище 18 състезатели. В групата не влязоха трима болни от грип и двама, напуснали след края на есенния полусезон. Това са голмайсторът Ани Петков, който е на проби в „Локомотив“ – София, и вратарят Християн Славов, намерил място в „Локомотив“ – Горна Оряховица. Опразнените места попълват четирима нови играчи: Кристиян Арсовски идва от „Добруджа“, Николай Николов от „Ботев“ – Нови Пазар , Иван Стоянов – юноша на „Черно море“ –Варна и Дилян Димитров от „Тунджа“ – Ямбол. Очаква се и едно момче от Велико Търново.

„Желание да се присъединят към клуба от Каварна имат още трима-четирима млади играчи, които очакват разрешение от родните си клубове”, съобщи през „Факел“ Красен Петков. Наставникът на „Калиакра“ не скри притеснението си от липсата на вратар.

Треньорският щаб е разчитал на каварненеца Симон Михайлов, но претърпяна наскоро хирургическа интервенция все още не му позволя да започне тренировъчен процес. „След тази неприятна новина вече търсим нов човек за вратарския пост”, добави Петков.

В календара на клуба са записани четири контролни срещи преди старта на първенството. Първите две проверки са срещу варненските отбори „Чернево“ (3 февруари) и „Тополи“ (9 февруари), третата е със „Спортист“ -Генерал Тошево, за последната е изявил желание друг тим, също от Варненска област. „Всички мачове ще се играят в Каварна, защото в първия кръг на първенството на 23 февруари ще приемем отбора на „Бенковски“ от гр. Бяла, област Русе”, каза още старши-треньорът на „Калиакра“.