Тервел Пулев – лице на кампанията на Каварна за Европейски град на спорта /видео/

Каварна официално е кандидат за Европейски град на спорта през 2019-та година. Тервел Пулев и каварненски шампиони дадоха силен старт на кандидатурата в забележителен час по спорт в две местни училища.
Кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019 година обяви днес кметът на общината Нина Ставрева, заедно с именити световни и европейски звезди на спорта, като Тервел Пулев, Женя Янева, Едже Демирова, Елена Янева и известният каварненски ветроходец – д-р Васил Куртев. Мотото на кампанията е : „Да спортуваш е модерно”, защото е ориентирана най-вече към младите хора. Именитият боксьор получи отличителните знаци на Каварна, а след това даде силен старт на инициативата, включвайки се заедно с каварненските шампиони, в един от часовете по спорт на местната гимназия „Стефан Караджа“ и на основно училище „Йордан Йовков“. Отговори на всички въпроси на децата и раздаде автографи. Лицето на кампанията заяви, че ще развее флагът на Каварна на предстоящия си мач в Чикаго, на 8-ми юни. Пулев сподели, че е подготовката е по-сложна, когато не познаваш противника.
Домакините организираха за Пулев и посещение в хлебозавод, подобаващо за житницата на България, където той видя как се прави хляб и баница и сам шприцова еклери.

Източник: Регионална телевизия Добрич