Спортният директор на БФТ Пресиян Коев ще проведе открит урок по тенис в Каварна

Открит урок по тенис ще се проведе днес, от 17 часа, на кортовете на Тенис клуб „Каварна“, които се намират до зала „Олимпиада“.

Специален гост на проявата е спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев. Лично той отново ще хване ракетата в ръка, за да поиграе с децата на в крайморския град. В инициативата ще се включат кметът на града Нина Ставрева и началникът на отдел „Спорт“ в Общината Павел Станчев.

Пресиян Коев е родом от Добрич. Той е многократен шампион в близкото минало и водач в националните ранглисти при юношите. Със своята работа във федерацията през годините той има голям принос за развитието на детския тенис в България.

Проявата е част от кампанията „Да спортуваш е модерно!“ и е първото спортно събитие, след като Каварна бе обявена официално от Брюксел за Европейски град на спорта за 2020 година.

Припомняме Ви, че миналата година открит урок по тенис проведе и Стефан Трифонов от Каварна, който в близкото минало бе шампион на България и също водач в националните ранглисти.