Спортен календар на Община Каварна за 2019 година

SONY DSC

И през 2019 година спортният календар в Община Каварна е изключително богат и наситен с турнири, състезания и игри както за малките, така и за големите.

През месец февруари ще се проведат общинските ученически състезания по волейбол, баскетбол, тенис на маса, хандбал, футбол и бадминтон, а през март – областните.

През месец април за поредна година децата от детските градини и учениците от началния курс ще имат възможността да се включат в спортните състезания “Бързи, смели, сръчни”. През този месец ще се проведе и общинския кръг на турнирът „Млад огнеборец“.

От 3 до 17 май на стадион „Калиакра” девойки до 17 години ще мерят сили в  Европейско първенство по футбол.Със спортни игри ще бъде отбелязан и 17 май – Деня на българския спорт. През същия месец, от 17 до 20, в спортна зала „Олимпиада“ ще се проведе държавно лично и отборно първенство по тенис на маса за момичета до 12 години.

През месец юни деца със специални образователни потребности ще се забавляват със спортни игри. На 2 юни ще се проведе Международен турнир по карате, а на 27 – Международен турнир по петанк за купата на община Каварна.

През юли и август децата на Каварна отново ще имат възможността да се включат „Плувно лято – Каварна 2019”. На 27 юли ще се проведе традиционния за крайморския град турнир по подводен риболов.

Август месец отново ще бъдат организирани държавно първенство по корабомоделен спорт за настолни корабни модели и радиоуправляеми яхти, ретро рали и плажни турнири.

На 22 септември на стадиона в с. Селце ще се проведе един от най-вълнуващите турнири в календара на Община Каварна – Турнирът по конен спорт. През същия месец ще се проведе Международен турнир по бридж за купата на община Каварна.

През месец октомври Каварна ще е домакин на Държавно първенство по кик бокс, а през ноември ще се проведат вътрешни училищни ученически игри и общински състезания по волейбол, баскетбол, тенис на маса, хандбал, футбол, бадминтон.

През декември ще бъде отличен най-добрият спортист в Каварна за 2019 година.