Над 20 състезатели мериха сили в турнира по конен спорт в село Селце

SONY DSC

За шеста поредна година на празника на село Селце се проведе турнир по конен спорт.  Стотици жители и гости на каварненското село се стекоха на стадиона,  за да се насладят на красивия спорт.

Турнирът бе открит от кмета на Каварна Нина Ставрева. “ За мен е изключителна чест, че имам възможността да открия за шеста поредна година състезанието по конен спорт, което вече се превърна в традиция за село Селце „, заяви тя.

Събитието се  провежда в памет на един от най-известните деятели и треньори по конен спорт в Добричка област – Злати Митков.

Тази година изключително голям наплив имаме от участници в категорията деца,  което е много важно, защото ако не влизат нови състезатели спортът ни е обречен,  заяви Галин Славов съдия на турнира.

Над 20 участници от четири области в България мериха сили в шест паркура,  в един, от които участваха деца на 5 и 6-годишна възраст

Един от най-младите състезатели бе Аврора Чернева от Варна. Това е 20-тото състезание за 11-годишното момиче.  Тя се състезава с български спортен кон, на име Моли . Тя споделя, че конете и конния спорт с всичко за нея.