Кристиян Демиров от СК „Ринг“ е спортист на годината в Каварна

Кикбоксьорът Кристиян Демиров от СК „Ринг” е спортист на Каварна за 2020-а година. Наградата му беше връчена от кмета на крайморската община Елена Балтаджиева  на тържествена церемония.

“По традиция в края на всяка година идва момент, в който поглеждаме назад и правим анализ на свършеното. Когато се върнем към началото на 2020 година, ние осъзнаваме колко различна и трудна беше тя за нас. Изправихме се пред редица предизвикателства – многократно се налагаше да се затваряме в къщите си, да забавим ритъма на живота си, да се откажем от любимите си занимания, дори да обърнем гръб на приятелите си. В тази различна година спортът също претърпя несгоди, но всички Вие – състезатели и треньори, които днес сте тук, доказахте че нищо не е в състояние да сломи духа Ви и Вашата воля за успех. Намерихте начин да продължите да тренирате и резултатите от Вашето постоянство и любов към спорта са налице. За поредна година ще спазим традицията да присъдим наградата „Спортист на годината Каварна 2020“ и ще отличим заслужилите спортисти за постиженията им през изминалата година, с които прославиха както себе си и клуба, който представляват, така и община Каварна”, каза в тържественото си слово тя.

Елена Балтаджиева връчи приза „Спортист на годината“ на шампиона по кикбокс Кристиян Демиров от Спортен клуб „Ринг“. Той е двукратен шампион на България, преди седмица спечели и златен медал Балканското първенство „Balkans Best Fighters“ в Сърбия.Отличени за спортните си постижения през 2020 г. са и футболистът към ФК „Калиакра Каварна 1923” Андрей Стоянов, корабомоделистът към СК „Вимпел“ Атанас Атанасов, футболистът от ФК „Калиакра 1“ Габриел Георгиев, кикбоксьорът Георги Маринов, Дамиян Янев от Клуб по бойни спортове „Калиакра“, Дамян Чалъков от Футболен клуб „Калиакра 1“, Данимир Гецов – хандбалист към Спортен клуб по хандбал „Калиакра“, Дилек Серветова от Спортен клуб „Ринг“, Димитър Данаилов от Футболен клуб „Калиакра 1“, Иванина Димитрова от Клуба по бойни спортове „Калиакра“, Иво Чернев – корабомоделист от СК „Вимпел“, Кристиян Ставрев – футболист към ФК „Калиакра Каварна 1923“, Младен Киров от Спортен клуб по хандбал „Калиакра“, Самуил Иванов от Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел“, Яна Якимова – каратека към КБС „Калиакра“ и  Янислав Янакиев – футболист към ФК „Калиакра Каварна 1923“.