Дилек Серветова е спортист № 1 на Каварна за 2019 година

Републиканската шампионка по кикбокс Дилек Серветова от Спортен клуб  „Ринг“ е спортист № 1 на Каварна за 2019 година.

На тържествена церемония, която се състоя в заседателната зала на Община Каварна бяха избрани най-добрите спортисти на черноморския град.

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева и нейният екип бяха специални гости на събитието и лично наградиха отличените спортисти на града.

Второто място се присъди на Дона Димитрова – каратека към Клуб по бойни спортове „Калиакра“. Тя е вицерепубликански, виценационален, световен и вицеевропейски шампион по карате за 2019 г.

Третото място зае Георги Попов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра“. Той е вратар на Националния отбор по хандбал за юноши, който през изминалата година спечели бронзов медал на Балканското първенство.

Наградата за треньор за 2019 получи Ердоан Демиров – треньор на Спортен клуб по кикбокс „Ринг“. За отбор на 2019 година в община Каварна комисията определи Клуба по бойни спортове „Калиакра”, който е световен и европейски шампион по „Шотокан Карате до“ за 2019 г.

Община Каварна по традиция връчи своите специални награди. Тази година те отидоха при Данимир Гецов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ в категория най-перспективен състезател, Андрей Енев за успешното представяне на престижното колоездачно събитие в Париж в категория „Сила на дух и тяло“ и д-р Николай Рашков също за „Сила на дух и тяло“, взел участие в три от най-престижните състезания в областта на културизма.