19 медала спечелиха каратеките от клуб по бойни спортове „Калиакра” от национален турнир в Кнежа

9 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медала завоюваха младите каратеки от клуб по бойни спортове „Калиакра” на XVI Национален турнир за купата на Кнежа. Това съобщи за Каварна Днес треньорът на шампионите от Каварна сенсей Ариф Арифов

В първенството се включиха над 160 състезатели от 17 клуба от цялата страна. КБС „Калиакра” беше представен от 11 млади спортисти. Те се състезаваха в стиловете ката и кумите.

Симона Атанасова спечели златен и два сребърни медала, Дамян Янев завоюва злато и сребро, Габриела Дончева получи златен, сребърен и два бронзови медала, Грациела Йорданова – два златни, Яна Якимова – два златни, Дона Димитрова – златен и сребърен, Дамян Янев – златен и сребърен, Петър Йорданов – златен, Ая Франк – бронзов, и Симон Хюсеинов – бронзов медал.

В крайното класиране сред всички 17 клуба каварненският отбор зае почетното второ място. Той получи равен брой златни медали с първенеца – клуб „Петромакс” от Плевен, който бе представен от 29 състезатели. На трето място се нареди клуб „Компас” от Монтана.

Сенсей Ариф Арифов заяви, че въпреки силната конкуренция младите спортисти от Каварна са се справили отлично и той изключително много се гордее с техните успехи. „Доста тежки срещи имаше в първенството, някои от състезателите играха с по-тежки противници, понеже организаторите бяха събрали две категории в една, но въпреки това те се справиха чудесно и прославиха името на града за пореден път на най-високо ниво”, сподели сенсей Ариф Арифов.