14 медала завоюваха каратеките от КБС „Калиакра“ на Държавно първенство в столицата

Пет златни, два сребърни и 7 бронзови медала завоюваха каратеките от Клуба по бойни спортове „Калиакра“- Каварна на Държавното първенство по карате в София.

В турнира , който се проведе на 12 и 13 септември, взеха участие 25 отбора и над 500 участници. Каварна беше предстравена от 11 състезатели, които завоюваха общо 14 медала.

Шампиони на България за 2020 година са Иванина Димитрова, Габриела Дончева, Кристияна Панайотова, Дамиан Янев и Яна Якимова. Дона Димитрова и отборът по КАТА са вицешампиони, а бронзови медалисти са Симона Атанасова, Димитър Стоянов, Грациела Йорданова и Камелия Лещарова и Михаела Димитрова, които се окичиха с по два медала.

„Участваха много зажаднели за победи каратисти, тъй като почти година нямаше официални турнири. Държавният шампионат се яви като първото голямо предизвикателство за 2020 година. Ние също бяхме устремени към победата и регистрирахме най-успешното представяне в нашата история – 14 медала от държавно първенство. в крайното класиране се наредихме на шесто място от 25 отбора, което е показател за доброто ни представяне“, заяви треньорът на КБС „Калиакра“ сенсей Ариф Арифов.

Каварна Днес пожелава на младите спортни звезди на Каварна още много отличия и да продължават да прославят клуба и града си.