13-годишно момиче е спортист на годината в Каварна

SONY DSC
13-годишната каратека Грациела Йорданова от клуб по бойни спортове „Калиакра” бе избрана за спортист номер 1 в Каварна. Тя е печелила медали на множество национални и международни първенства. Двукратен шампион е на Международния турнир за купата на град Каварна и национален за 2018г. в град Габрово.

Церемония по награждаване на най-добрите спортисти на Каварна се проведе тази вечер, водещ бе известният телевизионен журналист Крум Савов.

„Спортът, отношението и подкрепата към него са приоритет за община Каварна. Ние ще продължим да подкрепяме всички инициативи, състезания и мероприятия на клубовете на територията на общината”, заяви кметът Нина Ставрева. „Искам да благодаря на всички вас, уважаеми спортисти и треньори, всички знаем, че без вас тези успехи нямаше как да са факт”, допълни тя.

Журито съставено от учители по физическо възпитание и спорт и представители на общинската администрация постави на първо място състезателката по карате Грациела Йорданова.

Второто място в класацията „Спортист на Каварна” зае миналогодишната победителка в анкетата Женя Янева, тя също като Грациела е състезател по карате от КБС „Калиакра”, с треньор сенсей Ариф Арифов.

На трето място се класира Дилек Серветова от Спортен клуб „Ринг”.

Следват Георги Попов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра”, Едже Демирова от СК „Ринг”, Иво Чернев от СК „Вимпел”, Кристиян Димитров от СК „Ринг”, Николай Борисов от Тенис клуб „Каварна”, Сава Караянев от Тенис клуб „Каварна”,Стефан Николов от Футболен клуб „Калиакра”.

За треньор на годината комисията единодушно определи сенсей Ариф Арифов, а клуб на 2018 стана КБС „Калиакра”.

Кметът на Каварна Нина Ставрева връчи и шест специални награди. Първата бе за най-млад състезател. Тя отиде при 5-годишната Ангела Кирова от Тенис клуб „Каварна”.

Втората специална награда отиде при Дона Димитрова от КБС „Калиакра”.

Третата специална награда спечелиха двама каварненци за отлични резултати в турнири по културизъм в национални и международни състезания. Това са Николай Рашков и Калин Марчев.

Специални награди получиха и клубовете юбиляри СК „Ринг”, който навършва 20 години и Спортен клуб по хандбал „Калиакра” – 30 години. Награда за цялостен принос получи дългогодишния учител по физическо възпитание Атанас Градешлиев.

Поощрителни награди получиха Атанас Атанасов от СК „Вимпел”, Ивайло Димов от ФК „Калиакра”, Иван Енчев – Тенис клуб „Каварна”, Кристиян Каров от СК хандбал „Калиакра”, Николай Петров от ФК „Калиакра”, Руслан Великов от СК по хандбал „Калиакра” и Самуил Иванов от СК „Вимпел”.