Фестивал на хвърчилата ще се проведе този уикенд в Шабла

Тази събота (22 септември) от 10 часа  в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла ще се проведе ежегодния Фестивал на хвърчилата. Той е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център.

Традиционно фестивалът ще предложи  демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила; арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване, Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед). Предвидени са още пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово и отворена сцена за всички желаещи да се изявят и позабавляват.

Ден преди това, на 21 септември (петък), от 18 ч., в  Зелен образователен център ще бъде открита изложбата  „Шесто чувство“ на Светлин Трендафилов.