Десета юбилейна фотоакадемия ще се проведе в Камен бряг през юли

Община Каварна обяви условията за реда и за провеждане на десета, юбилейна, Приключенска фотоакадемия в Камен бряг, пише в-к Факел.

Традиционно тя се организира от едно от водещите имена в областта на художествената и рекламна фотография в света и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена – Юри Чарийски, съвместно с община Каварна и сдружение „Еко Норд”.

Целите на форума са запознаване с основите на фотографията като изкуство, с основите на фотографските композиции, техники, запознаване в подводния и надводен свят в околността.

Организаторите обещават още забавления с игри и закаляване със спорт, занимания, свързани с опазване на природата и здравето, походи, пикници, нощуване под звездите.

С помощта на магистъра по изкуствата, фото и график дизайнера Юри Чарийски, преподавал в Университета по приложни изкуства във Виена, а също така и на други преподаватели и специалисти, участниците ще се запознаят с най-новите фотографски изяви в света, с видовете фотография, нощна фотография, високоскоростно и дълго експониране, студийно осветление и заснимане, портретна и рекламна фотография.

Участниците ще бъдат на палатков лагер в двора на кметството в Камен бряг, а заниманията ще се провеждат в информационния център и околностите на селото от 21 до 26 юли 2018г..

Право на участие в Приключенската фотоакадемия имат лица, навършили 14 години.