68 участници се включиха в тазгодишното издание на Пясъчни творения в Балчик

SONY DSC

За трета поредна година в Балчик се проведе Детски фестивал на пясъчните фигури „Пясъчни творения”. 68 деца и родители от България, Белгия, Русия и Турция твориха на плажа пред Двореца. За доброто настроение се погрижиха малчуганите от вокална школа „Септима” при НЧ „Васил Левски 1959”, гр. Балчик.

Журито бе в състав Ивелина Романова – пиар на РИМ Добрич, Венцислав Марков – скулптор и Христина Цонкова – художник.

„Тази година конкуренцията е доста по-голяма, защото се състезават деца и родители. Всички са много превъзбудени и всеки иска да покаже най-доброто от себе си, надяваме се, че ще се забавляваме всички”, заяви Ивелина Романова, която е част от журито.

Бяха връчени три специални награди. Призът за най-добро детско пясъчно творение  отиде при Даниел Бонев от Варна, който бе направил една много интересна костенурка. Най-доброто семейно пясъчно творение бе „Огнен дракон” на Йоан и Момчил Христови, а наградата за най-добро пясъчно творение взеха Йоан Драганов и неговия пясъчен скат.

Бяха раздадени награди и в категория Най-малък участник. Призови места заеха  Магдалена Анатолиева от Балчик, която е само на 3 години, Милко Атанасов от София на 4 години  и Максим Желязков от Добрич, също на 4 годинини.

Наградите са креативност отидоха при:
Група “Black rose”, с крокодил и замък, които децата бяха комбинираха с камъни листа и цветя;
Група „Септима”, която направили една грациозна пясъчна русалка;
Яна Янева и Косара Сотирова и техния гущер ;
Група “Red Devil” –  с композиция от плуваща костенурка и нейните малки.