Социалист към Жаблянов, Тодоров и Янков: Вие нямате никакви идеи за партията!

С предложенията си сами доказвате, че нямате качества за лидер на партията, прозрачна е поръчката, която изпълнявате, за разбиване на партията и предателство към работническата класа, пише редови член до тримата кандидати за председател на БСП

Редовият член на БСП Чавдар Вълчков – председател на 271 ОПО, район Слатина, изпрати гневно писмо до медиите и до тримата кандидати за поста председател на БСП – Георги Тодоров, Валери Жаблянов и Красимир Янков.

Припомняме, че изборът за лидер на Столетницата е на 12 септември, когато всеки един редови член на БСП може да даде своя глас за което са предвидени и подвижни урни за възрастните трудноподвижни членове на БСП. Тримата опоненти на Корнелия Нинова обаче определиха подвижните урни като „оказване на натиск върху партийните членове“ и „фалшифициране на резултата“.

„Пряко съм засегнат и от това, че аз като член на „подвижна секция ще допусна „оказване на натиск върху партийните членове“ или „фалшифициране на резултата“.  Да окажеш помощ на другаря си, когато той не е във физическо състояние да се придвижи до стационарната урна, в главата на тези кандидати това е фалшификация на изборния процес, която аз ще допусна – това е повече от обидно. За другите вие съдите по себе си!“, пише Чавдар Вълчков до кандидатите.

Заради твърденията им, редовият социалист пише, че те сами доказват, че нямат качества за лидер на партията, още повече, че никой от тях не е отишъл на районно партийно събрание, за да изложи своите цели.

„Гласували сте за нещо, което, поради некомпетентност, не сте провидели до какво ще стигне. Никой от вас не се появи на районно партийно събрание – да изложи тезите си, да чуе мнението на партийните членове, да ви оценим по достойнство! Нямате нито един пример за „противопоставяне“, „разделение“, „недоверие“, „клевети“, „блокиране“, пише в отвореното си писмо социалистът от столичния район „Слатина“.

„Къде са Вашите Идеи за социалистическата партия? Защо не ги публикувахте в „свободните“ медии“, пита той като директно ги обвинява, че освен липсата на партиен усет и идеология, тримата кандидати нямат усет и за медиите и техните зависимости от управляващите.

„Хленчите пред „независимите медии“ и те с голяма охота Ви публикуват, защото Вие така внасяте разцепление, недоверие и отблъсквате честните хора от БСП. Това е Вашата роля в този период от живота на партията и Родината ни. Не сте достойни за „кандидати“ за председател на БСП“, заявява в писмото си редовият член на партията.

Той допълва, че чрез поведението на Тодоров, Жаблянов и Янков е прозрачна поръчката, която изпълняват – „разбиване на партията, изтласкването към пътя на социалдемокрацията и предателство към работническата класа – път, избран от Първанов, Станишев и компания“.

„Ние – редовите партийни членове, няма да тръгнем по този път! Вие сте се самозабравили! Някой Ви бута отзад, а Вие не разбирате в каква роля играете – „другари“! Предпочитам да имам десет врагове в повече, отколкото един такъв „другар“, пише в заключение Чавдар Вълчков.