Петър Курумбашев ще се срещне с жителите на Каварна

С гражданите на Каварна Курумбашев ще се срещне на 13 април (петък) в 14:00 часа в залата на Общинска администрация Каварна

Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България. Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород.

По инициатива на Петър Курумбашев идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.

В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.

През март Петър Курумбашев получи наградата за евродепутат на годината в категория „Транспорт“ по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards.

В Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП (ИТРЕ) в момента г-н Курумбашев работи по доклад на тема „Киберсигурност“, като една от главните му „битки“ в парламента е да има по-силна Европейска агенция за киберсигурност (ENISA) – с повече правомощия, повече служители, отговорности и т.н. Също така отй бе докладчик и по ePrivacy – регламент за защитата на личните данни в интернет, като някои ключови негови предложения бяха приети с голямо мнозинсто

Важни предложения на Петър Курумбашев, целящи да бъде насърчено развитието на малкия и средния бизнес, бяха отразени и в стратегията за онлайн търговия.