Нинова: Съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на партията

Корнелия Нинова отчете постигнатото от партията в нейния мандат като председател пред членове на БСП и нейни застъпници в кампанията и за втори мандат в район „Красно село“ в София

„Каквото обещах – го направих“, заяви Корнелия Нинова пред пълната зала.

„Заедно с вас вдигнах партията на крака, спечелихме президентските избори, увеличихме депутатите от 38 на 80, увеличихме евродепутатите, кметовете и общинските съветници. Направих промяна вътре в партията – мандатност за депутати, за председател на партията и пряк избор от всички членове.

Открих дългоочаквана наша телевизия.

Най-трудна ми беше битката със задкулисието в държавата и вътре в партията. То е един от най-големите пороци на прехода, заради които днес хиляди българи протестират по площадите. Заставам пред вас с открито лице, защото четири години водя тази битка и нито за миг не ви предадох, за пост или лична облага“ откровено посочи Корнелия Нинова.

„Но това противоборство не е приключило. Ако преди 4 години бяхме сами, сега сме заедно с хилядите хора, които искат промяна. Сега ние българските социалисти решаваме ще продължим ли по този път. Това решение минава през прекия избор на председател. Гласувайте свободно и смело за когото искате. Но бъдете активни и не се поддавайте на внушения“, призова съпартийците си Нинова.

Лидерът на столетницата разкри: „От структурите ни във Велико Търново, Враца, Стара Загора, Пазарджик и други области идват сигнали, че членове и активисти на ДПС се намесват в процесите вътре в партията. Един от кандидатите ни за председател пък призна в ефир, че се е срещал с техен представител да уговаря подкрепа за кметове, без да е упълномощаван за такава среща от който и да е орган на партията. Искам да съм ясна пред вас – съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на БСП. Аз съм гарант за това. Докато съм председател, а съм такъв до избора на нов, няма да позволя друг освен българските социалисти да вземат решенията в партията. Днес тези решения са ключови за бъдещето на България. Вярвам във вашата мъдрост и почтеност. Благодаря ви за всичко, което постигнахме заедно. Продължаваме напред“.