Нинова: Порочният модел си отива, трябва да е необратимо

„Нашият политически опонент през последните четири години е ГЕРБ, но нашият най-голям враг по пътя към промяната беше страхът и апатията на хората. Сега те са преодолени“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя присъства на отчетно-изборната конференция в Правец, заедно с народния представител от “БСП за България” Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински и социалиста Борис Цветков, съобщиха от пресцентъра на партията.
„От БСП имаме сериозен принос в този процес. Четири години показвахме и доказвахме съществуването на паралелната държава. Четири години отказвахме офертите, както и да споделим порциите на трапезата на задкулисието. Сега моделът си отива. Важното е да направим този процес необратим“, подчерта Нинова.
Коментирайки заплахите, че ако кабинетът Борисов падне, настъпва катастрофа, Нинова заяви, че самото правителство е катастрофа.
„Уплашени за себе си, управляващите заплашват, че ако правителството падне, ще стане катастрофа. То самото правителство е катастрофа. Падането му е път към стабилност и развитие. Борисов твърди, че управлението му трябва да остане, за да дойдат пари от Европа. Парите за България ще дойдат така или иначе. Важното е къде ще отидат- в народа или в шкафчето му”, каза още лидерът на БСП. /БГНЕС