Нинова от Бузлуджа: Внимавайте промяната да не стане подмяна с чалга концерт, обвит в целофан!

Ние искаме промяна, а не подмяна, заяви от Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя предупреди промяната да не се превърне в подмяна „с чалга концерт, обвит в целофан“.

Нашата кауза е справедливост, солидарност, мир и равенство!, започна словото си на Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ще има преизчисление на пенсиите, това ви го обещавам, дори това да бъде цената за съставяне на кабинет, категорична бе Нинова пред хилядите, изпълнили Историческата поляна на Бузлуджа.

Нинова произнесе пламенно държавническо слово, в което обърна внимание на икономиката, образованието, демографската криза, политическата ситуация.

Социалистите отбелязват 130-годишнината на партията си на Бузлуджа. Най-младият социалист, който се качи на сцената бе четиримесечното внуче на Румен Овчаров. Детето бе в ръцете на майка си Теодора, кандидат-депутат от София.

Симпатизантка на БСП поднесе пита на Нинова.

Възрожденски и бунтовнически песни огласяха Бузлуджа, а водачът на концерта бе в червена гвардейска униформа.

С песента „Боят настана“ БСП тръгна към победа на 11 юли.

„Нас ни има 130 години – ние сме тук и ще бъдем тук, защото имаме кауза и тя не е просто влизане във властта, а е справедивост и добруване на българския народ“, продължи емоционално лидерът на БСП. А множеството отвърна с възгласи „БСП! БСП!“

„Промяната започна от нас и наш дълг е да я довършим – нека не позволяваме на малки едномандатни проекти да се катерят на раменете на БСП, продължи пламенно лидерът на БСП и водач на листата на БСП за България“ в 3-ти МИР Варна и в 25-ти МИР София град, цитирана от „Фокус“.

Нинова подчерта, че напоследък някой се опитва да злоупотребява с усилията на БСП, с изтърпяното от социалистите през тези 4 години и да ги нарича статукво.

Тя специално изтъкна усилията БСП да се приравни към статуквото.

И отсече: „Няма да го позволим!“

После риторично попита: „Къде бяха новите проекти, когато нас българските социалисти ни преследваха, уволняваха, гонеха само защото мислим различно и сме социалисти? Къде бяха, когато нас от трибуната на българския парламент в 21 век ни пращаха в Сибир? Къде бяха, когато, застанали до хората, да браним техния поминък и животни в Странджа, ни обявиха за заплаха на националната сигурност? Къде бяха, когато само ние се изправихме срещу корупцията и Бойко Борисов изправи строителните машини срещу нас и блокираха София с протест срещу опозицията?“

„4 години те мълчаха или се подмазваха на самодържеца!“ – отговори на риторичния си въпрос Нинова.

И заяви:

„Няма да позволим да се подменя истината. Истината за нашите усилия, последователност, принципност, като опозиция и алтернатива. Другари, днес бивши социалисти, за които всички тук сте тичали години наред, работили години наред, се отричат от нас. Днес внуци на комунисти и деца на социалисти, се отричат от биографиите си, от семействата си с една цел – власт. Нека не позволяваме тези малки проекти да се катерят на раменете на БСП, за да изглеждат великани, защото сме се нагледали на партии едномандатки!“

Словото й бе съпроводено от бурни аплодисменти.

Ние искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като чалга концерт, а като план за бъдещето на България, каза още лидерът на БСП.

„Скъпи български граждани, изострете сетивата си – отворете ушите и очите си. Да, моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл. Нека направим връщането му невъзможно, но най-вече нека не позволим промяната да стане подмяна. Крачка ни дели от промяната до подмяната. Нека не позволяваме старите кукловоди да се оттеглят временно в сенките и да ни предложат уж нов проект на стария модел“, заяви още Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че социалистите не искат такъв нов проект на стария модел, облечен в целуфан и вързан с хубава панделка.

„Ние искаме истинска промяна. И не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни, а като план за бъдещето на България, защото знаем какво трябва да направим, защото можем да го направим, защото искаме правова държава, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме справедливост за извършени престъпления, защото искаме социална държава и я виждаме простичко. Искаме да има български народ и да не изчезнем в демографска катастрофа. Този народ да бъде образован и здрав, да има достойна работа и да получава достойна заплата и пенсии, да диша чист въздух, да яде чиста земя и да ходи по българската земя, която да ни храни. Това е нашият план за България“, каза емоционално лидерът на БСП.

Ще върнем суверенна и независима България, в която чужди войници не могат да нахлуват в българска собственост и в която съседите ни не виждат европейското си бъдеще на гърба на българския национален интерес, каза още лидерът на БСП.

„Независима и суверенна България, която поддържа приятелски и добросъседски отношения не само със своите съседи, но и с Русия, защото това диктува нашият национален интерес“, подчерта лидерът на БСП.

Корнелия Нинова отбеляза, че БСП не е сама в този път.

„Във време на омраза и раздяла, на агресия и насъскване на обществото едни срещу други, на време, в което политиците използват разделяй и владей, за да останат винаги на власт, ние се обединихме. Загърбихме противоречията помежду си и в нашите партньори в новото голямо ляво обединение вече от 18 партии“, подчерта още Корнелия Нинова. Лидерът на БСП пожела така заедно още по-силни зад общ идеал и кауза да БСП да върви напред към победата и дано тя започне в неделя от Благоевград.

„Скъпи български граждани, където и да се намирате – в България и по света, промяната на вашия живот е във вашите ръце и в нашите възможности. На едно възрожденско читалище, на входа стои надпис „Помогни ми да те возвися“. Нека си подадем ръка заедно да възвисим България, да изведем на пътя на добруването на българския народ. Нека заедно, както досега правехме промяната, я довършим докрай. Нека да има сигурност в нея и тя да бъде с грижа за всеки един от вас. С грижа за теб. Номер 4 в бюлетината – „БСП за България“ и заслужена победа“, подчерта още Корнелия Нинова.

Вярвам, че ще запазим децата си момчета и момичета и че няма да бъдем родител 1 и 2, а все още майки и бащи на бъдещето на България, заяви още Нинова.

„Ние не искаме нищо друго освен Конституцията на Република България да се изпълнява, а в нея пише, че всеки български гражданин има право на безплатно здравеопазване. Това искаме за българския народ. Пак там в основния закон на България пише, че средното, основното и висшето образование в държавните и общински училища и университети е безплатно. Затова искаме достъп до безплатно образование, но и децата ни да учат по един учебник, по един клас по един предмет в цялата страна и в този учебник да пише истината за България, за нашата култура, ценности, традиции, за силата на българската духовност. Искаме 1% от БВП да бъде за култура, защото обезкултурен народ, е слаб народ. Нека отдадем и своето уважение към хората, които в най-трудните години поддържат нашия дух и ценности – читалища, библиотеки, хора на изкуството и културата“, каза още Корнелия Нинова.

„Нека бъдем европейци, но не втора ръка, а равностойни на всички европейски народи такива, каквито сме и каквито заръча да бъдем Васил Левски. Скъпи български социалисти, изстраданата ни промяна ще бъде заслужена победа на 11 с номер 4 и „БСП за България“, подчерта още лидерът на БСП.

Тя подчерта, че БСП иска българската земя да храни българския народ, защото е възможна цел. „Нашата грижа ще бъде към малкия и среден фермер, към производителите на българско месо, мляко, плодове и зеленчуци. Ще има „Напоителни системи“, ще има тържища, на които пряко да изнасяте продукцията, ще има чиста природа, въздух и земя“, каза още Нинова.