Лало Кирилов: БСП е доказала, че може да се справи с управлението на страната

БСП е доказала, че може да се справи с управлението на страната и без да действа само чрез пиар акциите, които наблюдаваме вече 10 години. Това заяви в студиото на „Делници“ по „Евроком“ народният представител от „БСП за България“ Лало Кирилов.

Вътрешното потребление е важен фактор за българската икономика. Точно затова мерките за излизане от кризата след пандемията от коронавирус трябва да бъдат насочени към повишаване на доходите и заетостта. Надявам се, че ще намалим безработицата, но това става с конкретни мерки, които не виждам от страна на правителството. Да, някои от идеите на БСП бяха частично приети, но това е временна мярка. Очакваме решения и от правителството, държавата трябва да е основен мотор за инвестиции. Може би трябва да бъдат преразгледани стратегически обекти, като например АЕЦ „Белене“, които ще повишат БВП“, категоричен бе социалистът.

Кирилов изрази резервите си около промените в ДДС, тъй като към момента идеите на управляващите са твърде общи и крият много възможности за спекулации. По думите му проблем ще има и в изпълнението на приходната част на бюджета, който вече е ощетен заради кризата в следствие от коронавируса. Кирилов изрази надежда, че мнозинството ще се вслуша в обоснованите предложения на БСП за намаляване на ДДС на конкретни стоки. Социалистът подчерта още, че БДЖ се нуждае от модернизация, тъй като последната такава е от времето на Тройната коалиция.

Всички в БСП трябва да внимаваме с етикетите, които лепим на опонентите си. Различното виждане за пътя към партията не бива да е причина за петненето на другари“, заяви Кирилов. Той съжали, че медиите умишлено обръщат внимание повече на вътрешните разногласия в БСП, вместо на добрите предложения, които левицата предлага. Депутатът настоя партийните проблеми да се решават в Националния съвет на БСП, а не да бъдат изкуствено мултиплицирани през телевизии и вестници.