Красимир Янков: ГЕРБ предлагат леви политики, заради отсъствието на БСП

Корнелия Нинова предизвиква разделение в партията и вражда между отделни личности. С математическо мнозинство от 1 глас – 94 гласа на 95, тя се опита да наложи волята си. БСП се тресе от раздори близо година за това кой ще е председател на партията.“ Това каза по TV1 народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков, в коментар на инициираната от председателя на левицата подписка, която дава право да се взимат решения на неприсъствен пленум само с подпис.

Той припомни, че вече са отпаднали ограничителните карантинни мерки за събиране на хора на масови мероприятия и може да се проведе Национален съвет и вот. „Вместо това, Нинова оказва натиск да се подписва предложението й. Изборът се отлага във времето“, категоричен беше депутатът от левицата.

Според Красимир Янков, големият проблем на БСП е състоянието, до което е доведена партията от Нинова. Според него БСП не излиза нито с адекватна политическа позиция по въпроси, които са важни за обществото, нито реализира политики, затова и Нинова е удобна на председателския пост на БСП за ГЕРБ.

„Властта създаде хаос в различни сектори. Гражданите живеят по-лошо от преди десет години, но им се внушава една загриженост и силна лидерска ръка“, каза Янков. Според него, заради това, че БСП не реализира законодателни мерки, ГЕРБ са започнали да предлагат леви политики и това се прави преди изборите, за да бъдат заблудени избирателите.

„По важните за обществото въпроси ръководството на БСП оглушително мълчи, в това число и за комикса на Васил Божков“, коментира Янков. „Властта произвежда всеки ден отвличащи новини. Това ще върши работа до време“, коментира още той. На въпрос, дали е възможна договорка между властта и Божков, Янков беше категоричен, че това би означавало, че държавата е в разпад.