Корнелия Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Корнелия Нинова се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Суворово, Долни Чифлик и Провадия

Тя отговори на множество въпроси, касаещи икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите,които хората споделиха с тревога е безогледната сеч на горите.

“В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства.”, заяви пред социалистите Нинова.

Тя бе категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, и частните ползватели да купуват от нея дървесината: “Трябва да се въведе и задължение на индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи.”

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси-ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух. “И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това”, завърши Корнелия Нинова.