Деан Дуков: Мечтая за България, в която хората се развиват, а не оцеляват

Деан Дуков е част от гражданската квота в листата за народни представители в 8-ми МИР Добрич на ПП „Продължаваме промяната“.

Кой е Деан Дуков?
Пораснало момче, запазило детския си ентусиазъм. Но и момче, което е научило уроците на времето и се старае да остави положителна следа след себе си.

Защо „Продължаваме промяната“, а не друга партия?
В хората от ПП „Продължаваме промяната“ видях ентусиазъм, решителност и професионализъм. Залагам огромни надежди тези качества да са сред водещите, така че България да поеме по своя достоен път.

Каква кампания водихте?
Въпреки постоянните нападки от всякакво естество ние проведохме кампания, в която не изрекохме нито една лоша дума или обида към нито един от опонентите си . В срещите си с хората си говорихме за визия, за бъдеще, за решаване на натрупаните казуси. Нека хората сами преценят кой тип личности предпочитат да ги представляват – тези, които използват момента, за да клеветят или тези, които търсят решения.

Обещания или ангажименти и каква е разликата между двете?
Категорично ангажименти, на обещания сме се наслушали.
Обещанието, изречено от човек, който се бори за нечие доверие, за мен категорично означава да се превърне в ангажимент. За жалост вместо това обещанието се превърна в синоним на лъжа, защото в повечето случаи не се изпълнява. Там и е разликата – в изпълнението.

Благородна лъжа или неудобна истина?
Категорично предпочитам неудобната истина. Не зная на кое казвате благородна лъжа. За мен лъжата си е лъжа във всичките й форми.

Какво обичате?
Обичам безрезервно семейството си и своите приятели. Запален съм по спорта и не мога да живея без него независимо дали го практикувам или му се наслаждавам като зрител.

А какво мразите?
Не мразя нито един човек, но мразя някои качества в хората – предателството, лицемерието и подлостта.

Коя е България, в която искате да израснат децата Ви?
България, в която накъдето и да се огледам да виждам щастливи, усмихнати и приветливи хора. Това ще означава ,че сме успели да изградим едно доволно и стабилно общество, на което единствената му цел да как да се развива и модернизира, а не как да оцелява.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!