Какво съветват учените: 5 места, на които да не държите телефона си

В днешно време несъмнено мобилният ни телефон е едно от нещата, които най-често използваме. Ето няколко места, на които e препоръчително да не го държите:

 1. В задния джоб – повечето хора поставят телефона си именно там, което всъщност изобщо не е добре. След няколко проучвания е доказано, че дългото стоене на телефона в задния джоб на дънките, може да доведе до болка в стомаха и краката. А и сядайки на него, можете да го счупите или лесно да падне от задния джоб и изобщо да не усетите, че го няма.

2. В предния джоб – той определено е по-добрият избор, но само при жените. Електромагнитното излъчване влияе на репродуктивността при мъжете. След няколко проучвания е доказано, че тя намалява при мъжете, които държат телефоните си именно там.

3. На зарядното – почти всички слагаме телефона си да се зарежда преди лягане вечер и го оставяме близо до себе си. Това може да наруши съня ни, а поставен цяла вечер в зарядното може да повреди батерията на телефона.

4. Под възглавницата – в никакъв случай не поставяйте телефона си там. Това може да навреди на съня ви, както да доведе до замърсяване на калъфката, в следствие и на лицето ви.

5. В тясно съприкосновение с кожата – знаете ли, че има дни, в които докосваме мобилния телефон над 200 пъти? Замислете се колко време телефонът стои „залепен“ към кожата на лицето. Това води до пренасяне на бактерии върху него, които предизвикват възпаление, пъпки и запушване на порите.

Източник: Радио 1 Рок