50 години по-късно преиздават „The White Album“ на The Beatles

Албумът на The Beatles от 1968г., който носи името на групата, ще бъде преиздаден. Поводът е навършването на 50 години от излизането му на музикалния пазар. Албумът е познат като „The White Album“, тъй като обложката му е бяла и на нея няма нищо изписано, освен името на групата.

Деветата колекция на ливърпулската четворка излиза на 22 ноември 1968г. „The White Album“ има огромен пазарен успех – само в САЩ от него са продадени около 9,5 милиона копия. Сега, 50 години по-късно, новото издание ще включва допълнителни демо изпълнения и звукозаписни сесии, които до момента не са представяни пред публика. Te са миксирани от Giles Martin – синът на покойния продуцент на The Beatles George Martin.

Съвремменната версия на легендарния албум ще включва 27 акустични демо записа и цели 50 звукозаписни сесии. Изданието се очаква на 9-и ноември.

Любопитно е да отбележим, че през 2015 г. на търг в САЩ беше продадено изключително рядко копие на „The White Album“ за сумата от 790 хиляди долара. Освен, че не се среща често, продадената винилова плоча е принадлежала на Ринго Стар, който напуска групата по време на записите за албума. Това е било и копие номер 1 на въпросния албум. Името на купувача обаче остана в тайна.

The Beatles е призната за една от най-влиятелните групи в историята на музиката. Имат продадени над 1.3 милиарда албума. През 2004 г. Rolling Stone Magazine поставя The Beatles на първо място в списъка си на 100-те най-добри изпълнители на всички времена.

Източник: Радио 1