„Теодосий Спасов Фолк квинтет“ с концерти в Каварна и Балчик

Най-българският и обичан Теодосий Спасов и неговите музиканти ще представят уникална смесица от джаз, фолк и етно музика в двата черноморски града.

Те ще изпълнят най-доброто от репертоара си, включително народни песни, претворени в стилистиката на джаза, до който звездата често прибягва по време на сценичните си изяви. Ще прозвучат предимно хумористични композиции, което се подразбира от самото име на квинтета, представляващо сполучлив каламбур между прилагателното „омайно” и израза „майно, майна”, употребяван масово от жителите на Пловдив. Това е и своеобразна носталгична препратка към студентското минало на Спасов, завършил тамошната Академия за музикално и танцово изкуство. „Кавалджията на света” и неговият Фолк проджект бенд са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават.

Концертът в Балчик ще се състои на 6 юни в Каменната зала на ДКИ КЦ „Дореца“, с начален час 19 ч. Входът е свободен!

Жителите и гостите на Каварна ще могат да се насладят на изпълненията изпълнения на Теодосий Спасов (кавал), Пейо Пеев (гъдулка), Иван Георгиев (гайда), Генадий Рашков (тъпан) и Християн Цвятков (китара) на 7.06 (петък), от 18:30 часа пред НЧ “Съгласие-1890“.