Талантливи деца от Каварна посетиха град Чопак, Унгария

Тридесет и две талантливи деца от Каварна гостуваха в унгарския град Чопак. Посещението се осъществи по специална покана на кмета Тибор Амбруш.

Групата от деца бе придружена от представители на Oбщина Каварна и училищата и са по повод ежегодната „Среща на побратимените градове на Чопак“.

Каварненчетата заедно с техните ръководители посетиха Националния парк, Балатонския музей и Музеят на лавандулата.

Децата взеха участие и в развлекателни програми като фолклорна културна вечер, където се докоснаха до традиционни унгарски традиции.

Възпитаниците на град Каварна силно впечатлени разказaха за кулинарната вечер, на която България и Унгария са представили традиционните ястия на всяка една от страните.

В посещението им бе включена спортна викторина на брега на езерото Балатон със състезания по волейбол, футбол и надпревара на водни колела.

За благодарност от своя страна каварненските деца подариха на кмета на Чопак специална керамична бутилка изработена лично от тях.

Традицията за засаждането на братско дърво с участието на унгарски и български деца, бе спазена и на определеното за това място засяха братската върба.

Талантливите деца на Каварна и техните ръководители останаха доволни и впечатлени от топлото отношения към тях и природните забележителности, които имаха възможност да разгледат през своя едноседмичен престой.