Светлин Трендафилов с награда от Международен конкурс за млади художници

Талантливият художник от Каварна Светлин Трендафилов спечели първа награда в категория най-добър акварелен натюрморт в Международния онлайн конкурс за млади художници на IWS NawabArtGallery (Лахор, Пакистан).

Той се е провел в общо шест категории, като отличените държави са Сърбия, Пакистан, Испания, Индия, Филипини и България. Тричленно жури, в състав Атанур Доган (Турция и Канада), Моазам Али (Пакистан) и Антонио Бартоло(Португалия), е подредило призьорите.

С творбата си Светлин Тендафилов е спечелил първа награда в категорията за най-добър акварелен натюрморт. Картината представлява нова модернистична композиция с червени ябълки. Това е десетото първо място за каварненския художник през последните три години.

През пролетта на Светлин му предстои участие и в Международните фестивали на акварела във Фабриано и Урбино, Италия. Селектиран е като един от 18-те художници  – представители на националния отбор на България, с ръководител Селма Тодорова. Изложенията са посветени на 500 годишнината от кончината на Рафаело Санцио. Град Урбино, който е в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, е родното място на италианския художник и архитект от Флорентинската школа. Очаква се във фестивала да се включат повече от 200 автори от цял свят. Темата на фестивала тази година е модерната интерпретация на Рафаело или пейзаж от Урбино.

Светлин Трендафилов изказва своята благодарност към всички почитатели и съмишленици за подкрепата, която му указват.