Програма на Националния фестивал на любителските театри „Каварна 2018”

SONY DSC

Официалното откриване на Националния фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2018” ще бъде на 3 юни в 19 часа.
Фестивалът ще започне на 3 юни от 11 часа с постановката „Милионерът” по комедията на Йордан Йовков,на театрална формация при Сдружение „Феникс – 2009”, режисьор и сценограф е Свилен Стоянов.

От 17 часа НЧ „Просвета – Разпоповци – 1881”, град Елена ще представи спектакъла „Нежелани гости”, с режисьор Милен Иванов, сценографията е дело на Христомир Христов.

В 19 часа Националния фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2018” официално ще бъде открит, след което в 19:30 часа Театрален състав при НЧ „Христо Козлев – 1883”, гр. Долна Оряховица ще излезе на сцената с постановката „Свекърва” от Антон Страшимиров, режисьор е Стефка Петрова, сценографи – Стефка Петрова и В. Стойчев.

На 4 юни в 11 часа ще се представи театралния колектив „Георги Шивачев” при НЧ ”Светлина-1940” от гр. Генерал Тошево с „За снахите и свекървите” от Красимир Демиров. В 17 часа театралния колектив „Нишан” при ОНЧ „Будилник – 1898” от гр. Ракитово ще покаже представлението „Когато жена ти…” от Джони Мортимър и Браян Кук, режисьор и сценограф е Николай Станчев. От 19:30 часа общинския театър при ДК „Енергетик” , гр. Гълъбово ще се представят с „То беше чучулига, Жулиета” от Ефрам Кишон, режисьор и сценограф Петър Тосков.

На 5 юни от 14 часа НЧ „Георги Парцалев – 1901” от град Левски ще се качат на сцената със спектакъла „Българи от старо време” от Любен Каравелов, със сценограф и режисьор Веселин Плачков. От 17 часа Драматичен театър при НЧ „Напредък – 1869” гр. Горна Оряховица ще представи „Големанов” на Ст. Л. Костов, с режисьор Кирил Ангелов и сценограф Лидия Къркеланова. От 19 часа Театрален състав при НЧ „Йордан Йовков – 1894”, гр. Алфатар – „Юнаци с умни калпаци” от Никола Русев, с режисьор и сценограф Петър Чапкънов.

Фестивалния 6 юни ще започне в 11 часа с представление на Театрално студио „Клас А” при СУ „Димчо Дебелянов, гр. Белене. Те ще изиграят „Сън в лятна нощ” по Шекспир, режисьор е Митко Франчешков, сценографията е дело на Веска Кръстева. От 17 часа Общински театрален състав при НЧ „Наука-1870”, град Троян, с „Джаксанът на жена ми” от Артър Нюфийлд, режисьор е Васил Василев, сценограф – Кремена Пазванска. В 19:30 театрален състав при „Дом на енергетика „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, гр. Козлодуй ще представи „Буре барут” от Деян Дуковски, режисьор и сценограф – Богдан Петканин.

На 7 юни от 11 часа Студентски театър в СА „Д.А.Ценов” , гр. Свищов ще представи спектакъла „Лов на плъхове” от Петър Турини, режисьор е Сашо Петков, сценограф Станимир Карагьозов. От 17 часа Театър – студио „Артел” при Дом на културата гр. Подолск, Русия ще се качи на сцената със спектакъл по приказката на Пушкин „Жених”, режисьор е Олга Огонкова. От 19:30 часа Театрална трупа „Мелпоарт” при НЧ „Христо Ботев-1872”, с представлението „Жена ни е…” от Миро Гавран, режисьор и сценограф Злати Златев.

На 8 юни от 11 часа Младежки театър „Драмеди” при НЧ „Н. Хайтов-1936”, град София ще представи „Очите на хората:, режисьор и сценограф Цвета Балийска. От 14 часа Студентски театър „Пирон” при РУ „Ангел Кънчев” ще покаже спектакъла „Кради по-малко” от Дарио Фо, режисьор и сценограф е Венцислав Петков. От 17 часа Младежки театрален състав „Развитие” при НЧ „Развитие-1870” – „Най-чудното чудо” от Стефан Цанев, режисьор и сценограф е Никола Узунов.От 19 часа – „Няма да платим! Няма да платим!” от Дарио Фо на Читалищен театър „Просвета” при НЧ „Просвета -1888”, гр. Поморие.

Последния фестивален ден (9 юни) започва в 11 часа с Младежки театрален състав „Мелпомена” при НЧ „Напредък-1870”, гр. Лясковец със спектакъла „Малка любовна драма” от Дянко Мадемов, режисьор и сценограф – Даниела Райкова. От 14 часа Театър „Смешен петък” при НЧ „Майор Олимпий Панов”, гр. Тараклия, Молдова ще представи „Посоки” от Г. Балабанов, режисьор е Валентин Дмитриев, сценограф Михаил Попов. Фестивалът завършва с представлението „Само за мъже” от Дарио Фо на ЧТ „Проф. Гочо Гочев” от град Каварна, режисьор е Злати Златев.

От 19:30 часа ще се проведе Церемония по награждаване и закриване на XXI Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2018”.