Руската художничка Ана Варганова представи своите творби в галерия “Христо Градечлиев“

В Художествена галерия “Христо Градечлиев“ бе открита изложба на руската художничка Анна Варганова.

Жителите и гостите на град Каварна имаха възможността да видят Добруджа през очите на една дама, която се е родила и е живяла в Москва. Сред красивите пейзажи могат да се видят образите на българевските жени, фара в Шабла и традиционните български нестинари.

Изложбата бе открита от секретаря на Община Каварна Дарина Колишева. „За мен е чест да съм тук в това великолепно пространство, което носи духа на Ана – един наистина космополитен човек, с когото имах удоволствието да се запозная през тези години. Любопитен е нейния поглед към нашия живот, към нашите дадености и нашите забележителности, които тя вижда посвоему“, заяви в своето слово Колишева.

Художничката Анна Варганова е родена в Москва. При едно свое посещение в нашия регион тя се влюбва в природата и решава, че това е нейното място за творчество и вдъхновение. Това е нейната трета изложба в ХГ “Христо Градечлиев“. По повод 35-годишнината от създаването на галерията тя подарява 18 от своите платна за фонда. Варганова продължава да живее и работи в с. Българево и продължава да се вдъхновява от красотата на нашата природа.

Изложбата може да бъде разгледана до края на месец юли.