Официално откриха XII Национален фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA” в Каварна

SONY DSC

Със самостоятелна изложба-живопис на младия художник Стефан Четроков и музикален флашмоб официално бе открито 12-ото издание на националния фестивал за старинна музика, песен и танц  „STRAVAGANZA” в Каварна. Той се провежда от днес до 14 август.

Почитатели на изкуството се събраха днес в ХГ „Христо Градечлиев”, за да присъстват на откриването на фестивала и да се насладят на творбите на младия художник Стефан Четроков от София. Мястото на първата му самостоятелна изложба не е случайно. Точно в тази зала преди години той е срещнал любовта на живота си – своята съпруга.

„Този бутиков фестивал, който е уникален за България и се провежда само в Каварна, не може да остане просто национален и заедно ще работим в посока да го превърнем в международен”, заяви  в тържественото си слово кметът на крайморския град Нина Ставрева. Тя допълни, че тази година от 1 до 14 август жителите и гостите на Каварна ще имат уникалната възможност да се насладят на таланта и уменията на г-жа Плугчиева и нейните възпитаници и на цялата съпътстваща програма в рамките на фестивала.

Официалното откриване завърши с изпълнения на две прекрасни млади певици.

Припомняме, че  в настоящия момент няма друг подобен арт форум като “STRAVAGANZA”, в който стиловото многообразие да е толкова богато – от мистичната Античност, през мрачното Средновековие и се стигне до пищността и богатството на Западно-европейския Ренесанс във всичките му течения.

Програма:

04.08 от 18,30 – Концерт за класическа китара ще се проведе в Експозиция „Добруджа и морето” – Хамам

05.08 от 18,30 – Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по класическа китара на д-р Столина Добрева в ХГ,,Христо Градечлиев“

06.08 от 18,30 – Изложба на Елена Русева в ХГ,,Христо Градечлиев“ на

07.08 от 19,00 – Заключителен концерт на участниците в майсторски клас ,,Вокална техника“ на Петя Плугчиева на Площад ,,Защитата на Каварна“.