Над 50 талантливи деца се явиха на кастинга за шоуто „Добруджа търси таланти“

Над 50 каварненски таланта взеха участие в кастинга за шоуто „Добруджа търси таланти“, организирано от Народно читалище „Добрич – 2017“. 8 от тях продължават напред към заключителния тур, който ще се проведе в областния град.

„Талантите бяха уникални – на едно много високо ниво. Каварна наистина доказа, че е град с традиции в културата“, заяви председателят на НЧ „Добрич – 2017“ Николай Нейчев. „Беше един истински празник както за мен, така и за децата“, допълни той.

Повече от педесет талантливи деца се качиха на сцената в залата на Народно читалище “Съгласие-1890“ и изпълниха народни песни, свириха на пиано и танцуваха.

Близо четири часа жури в състав: Милен Кадиняков-председател на адвокадския колектив, Милан Илиев-собственик на звукозаписно студио“19“, Здравко Тошев -художник и педагог, Теофания Христова  -музикален педагог и Стоян Койнов –началник отдел“Духовни и социални дейности“, имаше нелеката задача да определи победителите.

На финала на шоуто „Добруджа търси таланти“ в град Добрич отиват Георги Цонев с изпълнението си на пиано, Ивайло Василев представил се с народната песен „Мало, мила,мамо“, Божидара Красимирова с песента „Я, подай ми, Донке“, Триото – Йоана Кръстева, Йоана Георгиева и Михаела Манолова и фокусника Игор Раскевиц.

Николай Нейчев изказва благодарност за чудесната организация на Община Каварна, както и на домакините от НЧ „Съгласие – 1890“.