Каварненци ще чуят най-новите песни на „Епизод”, посветени на велики български владетели

По случай Деня на самодееца, в навечерието на Националния празник на България, в салона на Народно читалище „Съгласие – 1890„ в Каварна група „Епизод” ще поздрави жителите и гостите на крайморския град с патриотични рок песни.

Концертът е с начален час 18 часа, на 1 март. Организатор на събитието е Община Каварна.

Наред с известните и обичани от цяла България песни „Батак”, О, Шипка”, „Българския Бог” музикантите от група „Епизод” ще представят пред каварненската публика някои от най-новите си парчета. Песните са посветени на велики български владетели.

Музикантите споделиха, че се радват, че отново имат възможността да забият на каварненска сцена. „Определено можем да кажем, че имаме публика в Каварна. Преди време имахме някакъв автомобилен проблем, който ни възпрепятства да дойдем навреме за концерта в крайморския град. Закъсняхме с няколко часа, а публиката стоеше и ни чакаше. След концерта всички останаха доволни и споделиха, че чакането си е струвало”, разказаха пред Каварна Днес момчетата от група „Епизод”.

В началото рок група „Епизод“ се подвизава в сферата на тежкия траш метъл, като заимства текстовете си от произведения на френския средновековен поет Франсоа Вийон. Големия си пробив на българската музикална сцена групата осъществява с издаването на албума „Българският Бог“ през 2002 година, приковавайки вниманието на слушателя със своите националистични възрожденски песни с текстове по българските класици Христо Ботев и Иван Вазов – дръзка смесица между тежка метъл музика, българска литература и история, подсилена с голяма доза патриотизъм. Много от песните са обогатени с женски и детски вокали, църковни хорове и много български фолклорни елементи.