Изпълнителки от Кипър ще пеят на морския бряг за гостите на „Виа Понтика“ днес

Особен акцент в програмата на тринадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ е вокалният концерт на три талантливи изпълнителки от Кипър – Наташа Андреу, Васо Параскева и Ксения Параскева.

Те са възпитанички на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Момичетата завършват успешно четвърти курс през 2020 г. и влизат магистратура: Наташа – „Поп и джаз пеене“, Васо – „Класическо пеене“, а Ксения – „Оперно пеене“. Всяка от тях е със свой стил. Наташа се развива в блус и соул и тази вечер ще изпълни песни като „Natural woman“ и „I never loved a man“, „I’d rather go blind” и „At last“ на Etta James. Васо ще се представи с класика – със сцена на Ана Болейн от едноименната опера на Гаетано Доницети, а Ксения ще сподели с публиката авторска музика. Подготвили са и български песни. Като трио ще изпълнят  „Asherombasma“ и „To giasemi“- народна кипърска песен (акапела), „Zo edo“ на  N. Moraitis.

Концертът „От Кипър с любов“ ще започне в 21.00 часа днес –  12 септември, на сцена пред плажен бар „Делано“.

Също днес – от 19.00 часа, е началото на третата прожекция на късометражно студентско кино. Зрителите в Учебния център по изкуства в ДКИ КЦ “Двореца“ могат да видят пет филма от петнадесетото издание на CILECT PRIZE 2020. Ще бъдат представени филми от Белгия, Мексико, Великобритания, Полша.