Изложба „Настроения“ представят в „Двореца“ в Балчик

Евгени Недев черпи вдъхновение за своите живописни творби от реални пейзажи, запечатал в съзнанието си – морски и планински, от храмове и дори от градския пейзаж. Често рисува от натура. „Когото съм сред природата се връщам към чистотата. – споделя той – Сякаш се прераждам.“

Тези „Настроения“ представя във втората си самостоятелна изложба в Балчик младият габровски художник. Рисувани през последната една година – картините са реалистични и оставят спомен за озарен от слънцето хоризонт, приканват те да съзерцаваш и да се наслаждаваш.

Зад всеки един от пейзажите в експозицията се крие конкретна емоция провокирана от атмосферата в Балчик или красива българска местност. Тази интимност с душевността на автора е допълнена от серия натюрморти, изпълнени в пастелни тонове, засилен контраст и индивидуален подход към повърхността. Впечатлението за една лично изградена цветност се подсилва от цялостното въздействие на платната от изложбата.

Интерес представляват картините „Нотр Дам “ и „Сакре Кьор“ рисувани от художника по време на двумесечния му престой в международната резиденция по изкуствата „Сйте Дес Арт“ в Париж, Франция.

Евгени Недев е млад художник, но зад гърба си вече има успехи и доказани постижения. Роден е през 1984 г. в Габрово, през 2007 г., завършва ”Иконография” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, следва магистърска програма Арт Мениджмънт в Пловдив през 2008г. От 2012 г. е директор на Художествена галерия „Христо Цокев” в гр. Габрово. Председател е на СБХ Габрово от 2016 г. Работи в сферата на реалистичната живопис и пейзажната реалност. Вече има 8 самостоятелни изложби и множество участия в пленери и симпозиуми и конкурси.

Можете да се срещнете с художника на 11 юни /вторник/ от 18:0 ч. в галерия „Тихото гнездо“ в ДКИ КЦ „Двореца“- Балчик. Изложбата ще остане до края на месец юни.