Условно наказание и глоба получи мъж, отглеждал растения от вида на конопа в Каварна

Условно наказание от 1 година и 9 месеца “лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2500 лв. получи мъж от Добрич, след като Окръжният съд одобри споразумението, сключено между подсъдимия, неговата защита и прокуратурата.

С постигнатото споразумение страните по делото приемат за безспорно установено, че на 23 ноември 2017г. в стая от къща в Каварна, 41-годишният А. Н. е отглеждал 31 растения от рода на конопа с общо тегло на растенията като суха маса – 915.16 грама марихуана, на обща стойност 5490.96 лева.

Мъжът се признава за виновен и в това, че на същата дата в жилище в Балчик, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение 25.91 грама марихуана, на стойност 155.46 лева.

За двете извършени престъпления подсъдимият получава отделни наказания, като е определено той да изтърпи по-тежкото от тях.

41-годишният заяви пред Окръжния съд, че е подписал доброволно споразумението и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 707.76 лева.

Определението на Окръжен съд – Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

В отделно заседание съдът разпореди иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени.