Желяз Андреев: Два дни адвокатите и родителите ми не бяха допускани до мен в ареста

Нека брадата ми не те заблуждава, нямах време да се избръсна. На свобода съм от няколко часа, бях в ареста над 90 часа.
Историята е от преди повече от година, мисля, че беше 28 февруари 2017 година. Мой бивш колега ми каза, че е видял в сайтове, че са повдигнати обвинения на наши бивши работодатели. Те твърдяха, че са американци, но се оказа че са от Арабия.

Това каза 29- годишният Желяз Андреев в предаването по Би Ти Ви „Шоуто на Слави“. Мъжът беше задържан от полицията по искане на прокуратурата в Маями по обвинение, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

„Трябваше 24 часа да бъда задържан, след това удължиха ареста с още 72 часа, 2 дни адвокатите ми не бяха допускани до мен. Доколкото разбрах, поводът бил, че са празници. Една година липса на развитие по случая малко или много ни успокои, но ние го пазехме в сърцата си и знаехме, че нещо подобно може да се случи. Затова не бях изненадан много от случилото се, но арестът не е място за невинни хора“, коментира Желяз Андреев.

„Работих в кол център, бях в отдел продажби и моята задача беше да предлагам части, които компанията предлага. В най-добрите дни на фирмата работихме около 100 души във всичките отдели в България. В моя отдел бяхме 20-30 души“, разказа младежът.

„Повдигнатите обвинения към мен са затова, че нарушаваме ембаргото на САЩ със Сирия. Аз бях на най-ниската длъжност, продавач-консултант по телефона. Инстинктивното нещо, което направих, е да се посъветвам с адвокат. Предоставихме им документи по самото обвинение“, разкри Желяз Андреев.

Източник: NEWSBG