За сияйна кожа и здрави зъби – чудесата на зеолита

Най-лесният начин човек сам да се убеди в уникалните качества на зеолита е, когато започне да го използва за външно приложение.

Такива продукти са например сапунът, пудрата за рани и пастата за зъби. Тяхното въздействие, дължащо се на антисептичните, антибактериалните и прочистващите свойства на минерала зеолит, са толкова благоприятни, че усещането за промяна в начина, по който се чувстваме е феноменален.

Сапун от зеолит

Всеизвестен факт е, че най-добрата реклама за всяка фирма, е качеството на предлагания от нея продукт. Сапунът от зеолит е чистото доказателство на това твърдение, тъй като неговото влияние върху кожата най-точно може да покаже и благоприятното му въздействие върху целия организъм.

Сапунът със зеолит има детоксикиращо и антибактериално действие върху кожата. Той е изключително подходящ за мазна и проблемна кожа, тъй като почиства порите и каналите на мастните жлези. Това го превръща в ефективен начин за борба с проблемната кожа и предотвратяването на повята на акне и черни точки.

Пудра за рани

Пудрата за рани от зеолит върши чудеса и заради невероятните й качества трябва да присъства във всеки дом или автомобил. Изключително доброто въздействие върху рани на пудрата се дължи на високото съдържание на силиций в минерала. При всякакъв вид рани, независимо от какво са причинени те, пудрата на първо място действа антибактериално. Тя създава среда, в която не се развиват вредни микроорганизми и бактерии. Зеолитът е много силен антисептик и благоприятното му въздействие върху кървящи рани е уникално. Не на последно място сред педимствата в третирането на рани със зеолитната пудра е спомагането за бързото регенериране на тъкани, което от своя страна не води до появата на белези след заздравяване на раната.

Паста за зъби

Доказателствата в ефективността на пастата за зъби от зеолит са много. За нея стоматолозите споделят, че разработването на подобен продукт е невероятно откритие. Усещането, което има човек след употребата на този вид паста за зъби е като след почистването на зъбен камък – усещане за чистота, свежест и блестяща усмивка. Пастата за зъби почиства, отстранява и предпазва от натрупването на плака и носи уникално усещане за здраве и чистота. Това й свойство се крие в способността на зеолита да осигурява здравословни нива на киселинност в устната кухина, която да не позволява натрупването на плака и неблагоприятните й въздействия върху здравето на венците и зъбите ни.