„Рекичката” в Каварна бе почистена от битови отпадъци и прорасли дървета

Частта  от реката, намираща се в крайбрежната зона на града бе почистена. Това съобщи за Каварна днес кметът на Общината Нина Ставрева.

Почистването бе наложително, защото при проливни дъждове има риск от преливане и наводняване на съседните обекти.

Припомняме, че след като беше направен оглед на място  от страна на Община Каварна стана ясно, че за да се почисти този участък ще се наложи използването на тежка техника, затова дейностите бяха насрочени за началото на октомври месец.

„ Решихме, че разумното решение е тези дейности да започнат след приключването на туристическия сезон  и в крайна сметка ги възложихме в края на октомври. Към днешната дата те вече са изпълнени „, заяви Ставрева.  „Вчера беше на място комисия от общината,  която да приеме свършената работа и резултатът наистина е впечатляващ”, допълни тя.

Всички дървета, които бяха прорасли в рекичката и лиани бяха отстранени, беше изчистено и в самата река, където с годините бяха натрупани много битови отпадъци, изхвърлени от хората.

„Ако се направи сравнение между снимките преди и след, наистина е впечатляващ резултатът и всъщност може да  сложим този ангажимент в графата на изпълнените”, заяви кметът на Каварна Нина Ставрева.

Община Каварна призовава всички собственици, ползватели, жители и гости на града да изхвърлят личните си отпадъци в предназначените за това места, а когато някой види нередност да подава сигнал и да не предприема самоволни дейности.