Читател на годината за 2018 отличи библиотеката  при НЧ „Съгласие-1890”

По традиция библиотеката  при НЧ „Съгласие-1890” – гр. Каварна награди читателите на 2018 година. В отдела за възрастни те са:

Юлияна Гърдева –редовен читател на библиотеката, четящ любовни и криминални романи, драми и семейни саги, както и чест посетител в Читалнята, използващ компютрите.

Юлия Ангелова – често посещаваща библиотеката, за да чете предимно съвременна българска литература и многотомни поредици.

И двете дами споделиха, че са много развълнувани заради отличието и ще продължават да ценят книгата, както досега и да уважават библиотечната институция. Те получиха грамоти, книги и малки подаръци, осигурени от читалищното ръководство.

В Детския отдел библиотечният екип отличи цял клас, като любознателни и будни деца, взели дейно участие в Националната седмица на четенето. Учениците от VIв клас при СУ „Стефан Караджа” и техният учител по Български език и литература – г-жа Павлина Василева – бяха наградени с поощрителна грамота, с две книги – за народните будители и българските владетели, както и с дребни подаръчета, осигурени отново от ръководството на читалището.Госпожата и децата сърдечно благодариха на библиотекарите за отличието и им подариха цветя, обещавайки, че догодина ще ги посещават още по-често и ще работят заедно в съвместни прояви и инициативи.

Библиотеката при НЧ „Съгласие-1890” – гр. Каварна благодари на всички свои читатели – за интереса към библиотечната институция, за положителното отношение към книгите, за споделеното удоволствие от четенето, пожелавайки им през идната година здраве и щастливи дни, изпълнени с красиви емоции и нестихващ интерес и любов към книгата.