Съвети за перфектен тен през лятото

Тенът през лятото понякога е единственият „аксесоар“, от който се нуждае визията ви. Слънчевият загар е приятен за окото, придава сексапилно и женствено излъчване, подчертава даденостите на фигурата. Вижте нашите съвети за перфектен тен през лятото.

Съвети за перфектен тен през лятото

Подготовка на кожата

За да хванете тен на плажа и най-вече той да бъде здравословен и да го задържите, се нуждаете от известна подготовка. Кожата трябва да бъде добре почистена и ексфолирана, за да отстраните мъртвите клетки и така да подобрите кръвообращението. Специалистите твърдят, че по този начин се хваща по-лесно слънчев загар.

Няколко часа на балкона в началото на лятото, в комбинация със слънчеви бани в домашни условия също допринасят за хващането на перфектен тен. Част от подготовката за летен загар е и епилацията – процедурата трябва да е до 24 часа преди да изложите тялото на слънце.

Добави описаниеТайната е в добрата хидратация

Честото излагане на кожата на слънце я изсушава и наранява. Затова трябва ежедневно да я хидратирате и подхранвате, за да я поддържате здрава и да нямате проблеми с хващането на перфектен тен. Колкото по-суха е кожата, толкова по-трудно ще се сдобиете с желания слънчев загар.Правете домашни маски, за да я заредите с витамини, пийте повече вода, за да я хидратирате и да помогнете на кожата да диша и в летните горещини.

Познавате ли кожата си?

Перфектният слънчев загар не се получава с еднократно продължително излагане на кожата на слънце. Той е резултат от поредица слънчеви сеанси на плажа. Но преди да стартирате плажния маратон, опознайте кожата си, за да предотвратите хващането на тен в слънчево изгаряне.

  • Ако сте с руса или червена коса, имате бледа кожа, а лицето ви е покрито с лунички, тогава ограничете времето под слънчевите лъчи и задължително използвайте козметика с висок фактор, защото изгарянето е често явление при вас.
  • Светла кожа в комбинация със светла коса и сини или кафяви очи означава, че изгаряте, ако стоите дълго време под слънцето. Затова планирайте плажа в по-ранните или по-късните часове на деня, когато слънцето не е толкова силно.
  • Светла кожа, кестенява коса и кафяви очи е добра комбинация, защото лесно хващате тен, но въпреки това високият фактор трябва да е в чантата ви.
  • Матова кожа, тъмна коса и кафяви очи също се радва на перфектен тен през лятото и се нуждае от средна степен на слънцезащита.
  • Ниският фактор е за хора с мургава кожа, тъмна коса и тъмни очи.

Добави описание

Задължителна слънцезащита

Правилната козметика е един от ключовете към перфектен тен. Ако не се предпазите, кожата изгаря, става суха, състарява се и започва да се бели, а с нея си отива и слънчевият загар, който сте хванали. Затова в козметичната чантичка трябва да има козметика с различна степен на защита.

Месец преди почивката започнете с по-нисък фактор и постепенно увеличавайте, за да изградите предварителен щит на кожата от слънчевите лъчи. Винаги нанасяйте козметиката половин час преди да отидете на плаж и на всеки два часа нанасяйте нов слой върху кожата.

Да запазим тена след плажа

След плажа винаги нанасяйте лосион или тоалетно мляко, за да хидратирате и подхраните кожата. Освен това не бързайте да влизате в банята, веднага след като сте се прибрали от плаж. Изчакайте 30-тина минути, за да оставите време на кожата да абсорбира веществата, с които слънцето я е заредило, и да ги трансформира във витамин D, който е виновник за перфектния слънчев загар. След баня облечете нещо в бяло или жълто – двата цвята, които отлично подчертават добрия тен.

Източник: Розали