Продължава да е тежко състоянието на пострадалото 8-годишно дете при катастрофата в село Белгун

Отрицателна е пробата за алкохол на водача от пътнотранспортното произшествие в село Белгун, при което загинаха четирима души

Пробата за наличие на алкохол в кръвта на 36-годишния Антон А. от пътния инцидент в село Белгун е отрицателна. Все още се чакат резултатите от взетата проба за наркотични вещества.

Пътнотранспортното произшествие, което отне живота на четирима, сред които и деца на 1 и на 12 години, майка им и друг жител на село Белгун, стана на 17 август около 17, 20 часа в центъра на селото. Загиналите и пострадалите са се намирали на тротоара. Причина за инцидента е високата скорост, с която се е движил Антон, при която е изгубил управление на автомобила си.

Продължава да е тежко, макар и стабилно, състоянието на пострадалото 8-годишно дете, братче на загиналите две деца. Още същата вечер то е било настанено за лечение във варненската болница „Света Анна“, където е било прието с фрактура на челюстта и травма на белия дроб.

Пострадалият водач, който е бил настанен в реанимацията на МБАЛ в Добрич с тежка черепно-мозъчна травма, е в съзнание, но не е контактен. Той е в реанимацията на добричката болница, където е бил опериран.  В ортопедията там е и третият пострадал – мъж на 58 години, който е с фрактура на ключица и шиен прешлен.

Досъдебното производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич се води по член 343, ал. 3 от НК.