Представиха над 20 ретро автомобила в центъра на Каварна (+СНИМКИ)

SONY DSC
ад 20 впечатляващи ретро автомобила бяха представени на централната пешеходна зона в крайморския град.

Събитието беше част от класик рали „Варненски автомобилен събор”, организирано от „Нептун Мотор спорт” със съдействието на СБА-Варна и АМРК-Варна.  „Радваме се на добро домакинство от страна на град Каварна.  Идваме тук от доста време, но през последните години се чувства ентусиазъм и желание за съществено домакинство, факт е, че такава арка досега не е правена в градовете, през които минаваме, а те никак не са малко”, зави Орлин Пенев, който е един от организаторите.

Най-старият автомобил, представен в ретро изложението, беше английският „Triumph GT6”, произведен през 1967 година, най-мощният – американски „Буик”.

С най-много конски сили впечатли кабриолетът „АС Кобра” , който е от ранга на „Ферари”.

Тази година  в ралито се включиха и два екипажа от Каварна – Детелин Нанев със „Ситроен“ и Иво Янков с „Лада“. 

Сред най-впечатляващите автомобили беше „Москвич” 21 412, произведен на 10 ноември 1989 година в Ловеч, изцяло възстановен в оригиналния си вид.

Той е собственост на Анатоли Димитров от Варна.

На задното стъкло на автомобила е изписано „Завода го няма! Държавата я няма! Но аз съм тук!”. „Наистина Съветският съюз го няма, заводът вече не съществува, но тези коли продължават да се движат по улиците, благодарение на хора като нас”, сподели Анатоли Димитров. Той допълни, че автомобилите от 60-те, 80-те и 90-те години си имат душа и сърце.

Жителите и гостите на Каварна имаха възможността да се докоснат до над 20 класически ретро автомобила в центъра на града. Събитието беше част от класик рали „Варненски автомобилен събор 2019”.