ПП „Има такъв народ“ отказва парите, които им се полагат за предстоящите избори

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви в социалните мрежи, че партията му се отказва от медийния пакет на ЦИК, според който трябва да получи 40 000 лв. допълнително държавно финансиране за предизборната си кампания.

Трифонов обяви и че ако „Има такъв народ“ влезе в парламента, ще върне на държавата всяка субсидия над 1 лев на глас, независимо дали става въпрос за 3, 4, 5 или 6 милиона лева годишно.

„Отсега искам да стане ясно и още нещо. Ако партия „Има такъв народ“ влезе в парламента, тя няма да взима и 8 лева държавна субсидия. „Има такъв народ“ ще вземе само 1 лев на глас държавна субсидия, защото такава е волята на суверена, ясно изразена на референдум. „Има такъв народ“ участва в политиката, за да изпълнява волята на суверена, а не за да получава милиони левове от същия този суверен, както правят политическите партии от статуквото“, посочи той и обясни, че остатъка от парите ще бъде върнат” – написа телевизионният водещ, който е водач на листите във Варна и Стара Загора.

Слави Трифонов посочи още, че по време на кампанията за референдума през 2016 г. Инициативният комитет, на който е бил председател, също е имал право да ползва държавни пари за медиен пакет. Тогава също е отказал да вземе средствата.

„Нещо повече – „Има такъв народ“, влиза в парламента и за да спре хрантутенето на партиите с парите на всички българи. Защото парите на всички вас, на всички българи, могат да се използват за далеч по-важни неща, като закупуването на медицински хеликоптери например. А не милионите да стоят на влог в банковата сметка на нечия партия и тя да печели от лихви“, заяви още Трифонов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!