Покривът на читалището в Каварна протече

SONY DSC

След проливните дъждове в последните дни покривът на Народно читалище „Съгласие – 1980” в Каварна протече. Според настоятелството причината е поставения през 2015 година зелен покрив.

SONY DSC

Настоятелството на читалището представи проблемите на построената през 1963 година сграда пред кмета на града Нина Ставрева. Част от тях са течащите тавани на концертната и лекционната зала, както и на част от коридорите и подземието, в което по техни думи има над 60 см вода.

SONY DSC

От читалището споделят, че успяват да овладеят ситуацията с найлони, кофи, отрязани бутилки и всякакви други подръчни материали, но това са временни варианти. Според тях причините за течовете и наводненото подземие са поставения през 2015 година зелен покрив с пейки на покрива читалището и шахтите, които са били запечатани по време на строителството на новата сграда, в която се помещава общинската администрация.

SONY DSC

Припомняме, че зеленият покрив бе поставен през 2015 година по проект „Повишаване на привлекателността на територията на рибарската област чрез ремонт и реконструкция на съществуващ покрив на Народно читалище „Съгласие“ гр. Каварна“ с договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013.

От Общината обещаха да намерят разрешение на проблемите в сградата.