Погромът „Нинова“

След като председателят на БСП Корнелия Нинова не се посвени да използва паметта на големия Стефан Данаилов в своя угода и се снима на гроба му, не е изненада, че апологетите й, вероятно под нейно давление, не се свенят да пропагандират газейки историята.

На днешния митинг-поклонение за загиналите партизани и ятаци 1941-1944, председателят на БСП-Мездра, Илияна Михайлова не се посвени да опетни паметта на жертвите с ненавистна ниновистка агитация. Там, пред мемориала, под паметната плоча: „На героите партизани и ятаци от отряда „Гаврил Генов“, загинали за свободата на народа в борбата против фашизма 1941 – 1944“, местната председателка говори, че срещу Нинова се изправили „тесен кръг от хора с различни интереси, идеологически недоволни или партийно нереализирани.“

Никога досега, БСП не си е позволява да използва исторически събития и дати, за най-долнопробна политическа пропаганда и за разчистване на сметки на председателя на партията с несъгласните от политиката, която води. Никога досега, БСП не е газила собствената си история и тази на България, като я използва безпардонно за личните интереси на председателя. За последните 30 години в БСП е имало противопоставяне на базата на идеологически спорове, но не е имало такава мутренска агресия срещу своите. Никога досега, председателят на БСП не се е отъждествявал със самата партия.

Нинова го направи!

С действията си тя се обяви за БСП и заклейми критиката срещу политиката й, за критика срещу партията. Подходът на Нинова силно напомня на действията на онези десни лидери, партиите на които отидоха в историята след приключването на политическата кариера на създателите им. За всяка своя неудача те обвиняваха БСП. За всеки техен провал бяха виновни комунистите. На Нинова й трябваше виновен и тя нарочи съпартийците си.

Видео: Илияна Михайлова, председател на БСП – Мездра

Добрата новина е, че БСП не като десните партии, защото не е създадена от Нинова. Лошата е, че Нинова е способна да приключи БСП със самоизяждането от противопоставянето.

Ако БСП не се излекува час по-скоро от Нинова, дните й са преброени.