Петдневно приключение за деца с туризъм, спорт и игри организират в Каварна

То ще се състои другия месец

„Творчески лагер – Опознай Каварна“ организира петдневно приключение с туризъм, спорт, игри и образователни занимания за деца между 10 и 15 години. Провеждането му е предвидено за дните от шести до десети юли, а времетраенето на заниманията ще бъде около шест часа дневно. Максималният брой на участниците е 15.

Първият ден от програмата ще включва изкачване на нос „Чиракман“, търсене, намиране и разгадаване на карта с пъзел. За втория ден е предвиден поход до старото рибарско селище, създаване на скулптури и конструкции от изхвърлени от морето материали. Връщането ще бъде през помпената станция, старото сметище и ромската махала. Обход на град Каварна ще се проведе на третия ден от творческия лагер. Децата ще разгледат различни административни и културни сгради. На четвъртия ден ще се състои поход до червената могила зад болницата в града. За посетителите на лагера ще има програма с рисуване, разучаване на песен, сценичен бой, акробатика, както и театър на открито. В последния ден от приключението е предвиден поход до „Коч бунар“, създаване и обезопасяване на огън, строене на мост, къщичка от стари дървета, обиране на изхвърлени отпадъци по пътя.

Ръководители на „Творчески лагер – Опознай Каварна“ са Станимир Енчев, актьор, завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и Петър Цветанов, музикант, завършил Националната музикална академия.

Цената за петдневното приключение е 100 лева, на телефон 0884 359 719 могат да бъдат задавани въпроси и запитвания.