Пътят за Българево ще бъде ремонтиран при осигуряване на целево финансиране

Снимката е илюстративна.

Предстои да бъде изготвен технологичен проект за ремонт на пътя Каварна – Българево, ремонтните дейности ще стартират при осигуряване на целево финансиране. Това съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура”, след запитване от Каварна Днес.

През април т.г. в областта са извършени частични ремонти на асфалтовата настилка на пътя Балчик – Оброчище, както и на второкласните пътища II-27 в участъците Сенокос – Соколово и Долина – Добрич и път II-71 в отсечките Карапелит-Добрич и Одърци – Батово.

Изкърпена е настилката и на третокласните пътища – Захари Стояново – Дуранкулак, Шабла – Българево, Малина – Преселенци и Преселенци – Конаре. За повишаване безопасността на движение и по-добра видимост на шофьорите през следващите месеци предстои изпълнението на дейности, свързани с отводняване на пътните настилки, косене на банкети, оформяне на корони на дървета, изрязване на храсти.

Пътят от Каварна за Българево и Северното околовръстно на град Добрич ще бъдат ремонтирани при осигуряване на целево финансиране. Изготвен е технологичен проект за ремонт на 7,8 км от Околовръстния път на град Добрич /път II-97/, предстои изработването на такъв и за пътя Българево – Каварна.

През 2018 и 2019 г. са ремонтирани 9 км от второкласния път Добрич – к. к. Албена,  между селата Стефаново, Славеево и Одърци, а през април т. г. е частично обновена асфалтовата настилка в отсечката Одърци – Батово.  През следващите месеци ще бъдат продължени текущите дейности, за да се осигурят по-добри условия за пътуване през лятото

В края на 2019 година започна ремонтът на пътя Тервел-Честименско. Обновено е трасето в чертите на град Тервел като е премахната старата настилка и са положени нови асфалтови пластове и бордюри. Ремонтът на останалите 11 км от участъка ще продължи след осигуряване на финансов ресурс.