Oтбелязваме Световния ден на красотата

Празникът се чества по инициатива на Международния комитет по естетика и козметология (CIDESCO), световната организация в областта на естетиката и козметологията, която е основана в Брюксел през 1946 година и има свои отделения в 33 страни.

С развитието на козметиката и козметологията, празникът на красотата стана необходимост и през 1995 г. бе взето решение за неговото съществуване. Вече четиринадесет години (от 2003 г.) той се почита не само от жените, но и от стилисти, дизайнери, фризьори, модисти, фитнес инструктори и модели, които получават поздравления днес.

В Световния ден на красотата сме ви подготвили няколко малки трика разкрасяване.

Ако желаете по големи и обемни мигли можете да използвате бебешка пудра. Сипете малко на дланта си и я нанесете върху миглите с помощта на клечка за уши. Не забравяйте да наведете леко главата си надолу, за да не попадне пудра в очите ви. След като сте приключили с нанасянето на пудрата, сложете спиралата за мигли.

Използвайте обикновено тиксо, за да направите перфектната черта с очната си линия. Отрежете два-три сантиметра лентичка от тиксо и я поставете под долния клепач в посока към слепоочието. Очертайте над нея с очна линия в края на горния клепач и сте готови с идеална линия. Преди да залепите лентичката на лицето си, лепнете я няколко пъти на дланта си, за да не лепи много силно.

Искате подчертани устни?  – Можете лесно да постигнете това с използването на подходяща техника за поставяне на червилото.  С върха му внимателно направете знака Х върху средата на горната си устна като продължите естествения контур на устната – изрисувайте чертичка от лявото връхче надясно върху устната, а от дясното – наляво. След това очертайте контура на горната устна и оцветете и долната. С използването на този малък трик ще имате симетрични устни.