Общинският съвет в Каварна позволи строителството край морето въпреки закона за устройството на Черноморското крайбрежие

SONY DSC
Решението на Общинския съвет в Каварна да удължи срока за строителство край морето до края на юни остава.

Това стана ясно след проведеното извънредно заседание на съветниците, чиято цел беше то да бъде отменено поради неговата незаконосъобразност. По думите на председателя на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев, удължаването на срока за строителство до края на юни противоречи на закона и по тази причина областният управител на Добрич Красимир Кирилов е поискал то да бъде отменено. Кръстев сподели, че на заседанието, проведено на 15 май 6 общински съветници са гласували против удължаването на срока, 9 са подкрепили докладната, внесена от кмета Нина Ставрева. На извънредното си заседание гласовете вече са променени и 6 гласуват за отмяна на решението, четирима против, но решението не е било валидно, тъй като петимата общински съветници от БСП са напуснали залата. „Така, всъщност, ние препотвърдихме разрешението си за строителство край морето и не изпълнихме заповедта на областния управител то да бъде отменено“, коментира още Кръстев. Той допълни, че очаква областният управител да внесе иск в Административния съд в Добрич за допуснати нарушения от общинския съвет в Каварна.

Така строежът в близост до плажа на Каварна продължава, в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, но с благословията на общинските съветници на Каварна.

Позицията на кмета на община Каварна Нина Ставрева очаквайте по-късно днес.