Над 4 хил. лв. в жълти стотинки събраха деца от Каварна в помощ на малкия Теди

Ученици от 8 „А“ клас в Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев“ събраха 4 227,18  лв. от благотворителната инициатива за събиране на жълти стотинки в помощ на малкия Теодор Пиндиков.

Припомняме, че осмокласниците се вдъхновили от  националната благотворителна акция  “Жълти стотинки”, чрез която се събират монети от 1, 2 и 5 ст. в пунктове в различни градове и всяка година парите от акцията отиват за обзавеждане на детски болнични стаи, закупуване на играчки и апаратура за лечебни заведения, построяване на детски площадки. Учениците решили, че със събраните стотинки е по-добре да се помогне на 2-годишния Теодор Пиндиков от Каварна, който претърпя тежка черепно-мозъчна операция. За възстановяването му е нужна рехабилитация, за която са нужни над 1000 лв на месец. В последсвтие децата решили да направят инициативата градско събитие, а мотото е „Деца помагат на дете”.

В рамките на кампанията бяха поставени 48 пункта за събиране на монети от по 1,2 и 5 ст. в Каварна и 8 в Шабла. Жълти стотинки дариха както жители на Каварна, така и на Шабла, Балчик, Горна Оряховица, Велико Търново и Варна, подкрепа за инициативата на децата от крайморския град дойде чак и от далечна Германия.

На 8 март с голям букет учениците ще дарят средствата на майката на Теди и ще й покажат, че тя не е сама в битката за живота и здравето на детето си.